Vestiging

Showroom/Kantoor
Winschoten
9672 DB
JP Riedelstraat 6
0597 - 870004
info@kuramo.nl

» Offerteaanvraag

Kunststof tuindeuren en schuifpuien

Tuindeuren en schuifpuien

Tuindeuren en schuifpuien brengen de natuur dichterbij, ze geven een ruimtelijk effect en laten het licht volop toetreden tot de ruimte waarin ze zich bevinden zoals uw keuken, woonkamer of slaapkamer.

We kennen twee soorten tuindeuren en twee soorten schuifpuien.

 

  •  Dubbele naar binnen openslaande tuindeuren, deze soort brengt vele voordelen met zich mee, het terras blijft vrij voor de tuinmeubelen, de wind krijgt geen grip op de deuren, en verder kan een van de twee deuren in een kiep stand, tenslotte kunnen de beide deuren open en draait de tussenstijl mee, zodat we een grote opening krijgen.

  •  Dubbele naar buiten openslaande tuindeuren, de woonruimte binnen blijft vrij van deuren echter gaat dit ten koste van de ruimte op het terras, nadeel de wind heeft vrij spel  op de deuren, verder kunnen deze twee deuren alleen maar draaien en heeft u dus geen kiep stand tenslotte kunnen de beide deuren open en draait de tussenstijl mee, zodat we een grote opening krijgen.


  • PSK hierbij kan het schuifgedeelte ook kiepen, één kant kan open de andere helft is vast. Hier houdt u aan de onderkant een opstap, want bij dit systeem loopt het kozijn rondom. Dus een opstap van globaal 8 cm, neemt niet weg dat dit systeem de maximale bescherming geeft, denk hierbij aan slagregen en verbeterde isolatie waarde. Dit systeem kent echter wel beperkingen qua grote, ze kunnen maximaal uitgevoerd worden tot 300 cm breed en max. 240 cm hoog.

  • Hefschuif hier heeft u alleen de mogelijkheid tot schuiven, één kant kan open de andere helft is vast. Dit systeem is aan de onderkant uitgevoerd met een aluminium dorpel waardoor u een minimale opstaf heeft, globaal 2 cm. De isolatiewaarde van een aluminium dorpel is slechter als bij een rondomlas, zoals hierboven vermeld. Echter kent dit systeem nauwelijks beperkingen qua grote, hierbij lopen we tegen grenzen aan als het gaat om toegangkelijkheid van de locatie en gewichten van glasplaten.

Conclusie bij schuifpuien is er geen deur die in de weg staat, echter kan er maar een beperkte gedeelte open, er moet immers plaats zijn voor het schuivende gedeelte.

 

Vraag vrijblijvend naar alle mogelijkheden en laat u overtuigen van onze kwaliteit en onze scherpe prijzen, wij zullen u aanvraag snel beantwoorden.